donderdag 22 november 2012

De nieuwe thriller


Houvast lag nauwelijks in de winkels, of een geweldig idee voor een nieuwe thriller diende zich aan. Of eigenlijk, het idee bestond al langer, het poefte zo in mijn hoofd tijdens een weekendje pret bij vriendin Emmy. Maar pas nadat al het werk aan Houvast gedaan was, en ik alleen nog maar hoefde toe te kijken hoe de prachtige reacties van zowel pers als lezers op mijn nieuwste boek binnenstoomden, kreeg het geweldige idee steeds meer vorm. De namen voor mijn hoofdpersonen stonden al gauw vast, inclusief de locatie: Friesland. Nog specifieker: het dorp waar mijn family-roots liggen: Holwerd. Mijn vader is apetrots. Dat ik ooit nog eens zijn geboortedorp in een boek zou verwerken, had hij nooit verwacht. Maar het is nu eenmaal een geweldige plek om een spannend verhaal te situeren. Het pást bij het verhaal. Daarom heb ik in de eerste plaats die locatie uitgekozen. Een klein dorp, waar iedereen elkaar kent, en waar van alles kan gebeuren wat je niet verwacht. En neem van mij aan dát er van alles gaat gebeuren!
Inmiddels staan de eerste hoofdstukken alweer op papier. Nog heel pril, dus er is geen proeflezer die al iets gelezen heeft. Dat komt wel. Als ik zeker weet dat ik de goede richting ben opgegaan. Maar… zodra de eerste hoofdstukken hun kant op zijn, en dat is zeer binnenkort, gaat het echte werk beginnen: de rest van het verhaal. Een prachtig, en héél spannend verhaal.
Ik heb enorme zin om het te schrijven!

vrijdag 9 november 2012

Crimezone Thrilleraward



Nog een week kan er gestemd worden! Tweestrijd staat bij de laatste 40 kanshebbers, dus als je mijn boek mooi, goed, spannend of wat dan ook vond... nomineer het dan voor de shortlist!

LET OP! Dit is een nieuwe stemronde! Dus als je al eerder hebt gestemd, dan maakt dat niet uit; je kunt nu stemmen op één van de 40 geselecteerde titels. Via deze link kom je bij het stemformulier. Het zou mooi zijn als Tweestrijd in ieder geval een plekje bij de laatste drie kreeg, al was het alleen maar voor al die anonieme vrouwen die door het verhaal vertegenwoordigd worden.